Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/code247/domains/thefood.pl/public_html/wp-content/themes/thefood/views/blog-content.php on line 37

Sferyfikacja

Czym jest i co się kryje pod słowem sferyfikacja, na czym polega kuchnia molekularna? i dlaczego […]

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/code247/domains/thefood.pl/public_html/wp-content/themes/thefood/views/blog-content.php on line 37

Kuchnia molekularna – przepisy, potrawy kuchni molekularnej

Najbardziej popularne dania kuchni molekularnej to takie dania które zwierają w sobie kilka podstawowych technik jak: […]

Kuchnia Molekularna

Czym jest kuchnia Molekularna? W ostatnich latach kulinaria przeżywają prawdziwy renesans. Popularność tej tematyki sprawiła, że coraz więcej ludzi eksperymentuje z kuchnią molekularną.

Dekonstrukcja dania – a co to takiego?

Kuchnia modernistyczna wprowadziła w świat  gastronomii wiele różnych technik i sposobów przyrządzania potraw. Wcześniej były one […]

Najpopularniejsze białe szczepy win – czym się charakteryzują?

Wino to trunek, który może przypaść do gustu każdemu. Wystarczy dobrać jego smak i aromaty tak, […]

Sommelier – kim jest i jakie jest jego zadanie?

Wybierasz się do restauracji, chciałbyś zamówić wino, ale nie do końca znasz się na szczepach, rodzajach […]

Kawa – jaką wybrać?

Wchodzisz do kawiarni. Otacza Cię intensywny zapach palonej kawy i świeżych drożdżówek. Wprawia Cię to w […]

Savoir-vivre w restauracji – jak się zachować zgodnie z zasadami? Poradnik dla każdego

Dla osoby, która po raz pierwszy odwiedza wykwintną restaurację, wiele z “obyczajów”, które tam panują może […]

Oleje infuzowane – czym są i jak je przygotować w domu?

Każdy, kto oczekuje od kuchni czegoś więcej niż po prostu pełnego brzucha wie, że wszystko rozbija […]

Miksologia – co to takiego?

Bary, koktajl bary, piwiarnie, restauracje, kawiarnie… Niemal w każdym lokalu gastronomicznym (o ile ma koncesję!), serwowany […]