Savoir-vivre w restauracji – jak się zachować zgodnie z zasadami? Poradnik dla każdego

Dla osoby, która po raz pierwszy odwiedza wykwintną restaurację, wiele z “obyczajów”, które tam panują może […]

Oleje infuzowane – czym są i jak je przygotować w domu?

Każdy, kto oczekuje od kuchni czegoś więcej niż po prostu pełnego brzucha wie, że wszystko rozbija […]

Miksologia – co to takiego?

Bary, koktajl bary, piwiarnie, restauracje, kawiarnie… Niemal w każdym lokalu gastronomicznym (o ile ma koncesję!), serwowany […]

Drinki molekularne – o co w nich chodzi?

Kuchnia molekularna ma wiele odsłon i oblicz. Nie ogranicza się tylko do jedzenia, ale także do […]

Ciekły azot w kuchni – wszystko co musisz wiedzieć o jego zastosowaniu

Ostatnio w kulinarnym świecie sporo się dzieje. W najbardziej prestiżowych lokalizacjach w centrum dużych miast otwierają […]

Drink bar na wesele

Wesele i ślub – prawdopodobnie najważniejszy dzień i noc dla wielu! Miesiące planowania, przeglądanie tysięcy stron internetowych, przymierzanie, […]

Częste pytania

Ile to kosztuje? Każda oferta jest przygotowywana indywidualnie dla każdego klienta. Na cenę wpływa bardzo wiele […]

Czym jest Kuchnia Modernistyczna?

Czym jest Kuchnia Modernistyczna?: Kuchnia Modernistyczna potocznie została nazwana Kuchnią Molekularną. Jest to nowoczesne, zdrowe oraz […]

Kalendarz Kuchni Molekularnej

1883 – Uniwersytet Jagielloński – profesor Wróblewski i Olszewski po raz pierwszy na świecie skraplają ciekły […]

Przepis na Molekularne Caprese

Sałatka caprese kojarzy nam się ze świeżymi pomidorami, plastrem mozzarelli oraz listkiem bazylii. Za pomocą technik […]